Стъпки за осъществяване на On-line Медиация!

За да сте активен участник в On-line Медиацията, провеждана чрез WebEx, вие се нуждаете от слушалки и микрофон, свързани към вашия компютър.
На своя електронен адрес ще получите покана за On-line Медиация!
В поканата СА отразени  дата, час, парола и линк за вход в системата (Join).

Фиг. 1

01_invitation

След като кликнете върху линка (Join) от поканата, получена от WebEx или Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.,  ще се отвори следния прозорец. Въведете вашето име, електронна поща и парола (дадена Ви в поканата) в полетата по-долу и кликнете върху "Join", за да влезете в сесията.

Фиг. 2

02_enter

Потребителите, които използват системата за първи път, ще трябва да инсталират ActiveX add-on (Фиг. 4), а също и Проверка на микрофон, слушалки и камера (Фиг. 3).

Фиг. 3

03_java_microphone

В прозореца с “Java” приложенията: кликнете върху “Join the meeting without Java”, за да стартирате тегленето на ActiveX add-on.

Фиг. 4

04_java

Инсталирайте приложението.(Фиг. 5, 6, 7)
Изтеглете приложението (Фиг. 5)

Фиг. 5

05_install1

Потвърдете с клик върху Run (Фиг. 6)

Фиг. 6

06_install2

(Инсталацията включва настройка на вашия браузер , за да можете да се свържете към сървър на Webex. Инсталацията не инсталира допълнителен софтуер на вашия компютър. За да използвате WebEx ви е необходим единствено Web browser и връзка с Интернет.) Поддържат се и браузъри, различни от Internet Explorer(Firefox 2/3/3.5, Chrome 3). Трябва да разрешите JavaScript и Cookies.
Изчакайте инсталирането да приключи. Инсталирането отнема от 1 до 5 мин. (Фиг. 7)
Натиснете “Use computer for audio”

Фиг. 7

07_install3

След като инсталирането приключи,  ще се отвори следния прозорец или варианти на прозорци.

08

 

09

В момента виждате бяло поле зад прозорците -  медиаторът може да зареди своя работен плот и да показва документи, презентации и т.н.

  • image
  • image
  • image
  • image

Новини

Лятна школа - Медиация край морето 2024 Лятна школа - Медиация край морето 2024 Актуални въпроси на съдебната и извънсъдебната медиация гр. ПомориеДати за провеждане: 7-9 септември 2024г.Програма...
Медиация край морето Медиация край морето През септември медиаторите се срещнаха за пореден път в гр.Поморие за да обсъдят интересни и важни теми за ме...
Интервю с Тереза Фрисби Интервю с Тереза Фрисби Тереза Ф. Фрисби е директор на програмата за разрешаване на спорове на Loyola University Chicago School of Law, Чикаго, САЩ. Тя п...